Fordítsa meg a készülékét a weboldal használatához.

Fordítsa meg a készülékét a weboldal használatához.

Irodai berendezések

Az 1936-ban alapított Ricoh Company, Ltd. központja Japánban, Tokióban található, de a cég az egész világban jelen van. Világszerte több, mint 108 000 alkalmazottal rendelkező cégünk az irodai és nyomdaipari piacokra specializálódott. Mindenütt együttműködünk különböző szervezetekkel a munkakörülmények modernizálása és a dokumentumkezelés hatékonyságának optimalizálása érdekében. Képalkotó eszközöket, ipari termékeket és hálózati rendszermegoldásokat is fejlesztünk. Az innováció története vállalatunknál az inspiráció szikrájával kezdődött.

1936

Cégünk gyökereit a Fizikai és Kémiai Kutatóintézetig vezethetjük vissza, ahol 1927-ben elhatározták, hogy kutatási és fejlesztési koncepcióikat megismertetik az iparral és a társadalommal, és létrehozták a Rikagaku Kogyo vállalatot. 1936-ban a Rikagaku Kogyo megalapította a Riken Kankoshi Co., Ltd.-t (ennek neve 1938-ban Riken Optical Co., Ltd.-re, 1963-ban pedig Ricoh Company, Ltd.-re módosult), amely fotópapírok gyártásával és értékesítésével foglalkozott. A cég 1937-ben belevágott a fényképezőgépek gyártásába, 1950-ben pedig megalkotta Japán első tömeggyártású fényképezőgépét, ami jelentősen megnövelte népszerűségét a vásárlók körében. A vállalat 1955-ben a Ricopy 101 bemutatásával belépett az irodagépek piacára.

1970

A Ricoh számára az 1970-es évtized a nagy innovációk évtizede volt. 1974-ben bemutattuk a RIFAX 600S-t, a világ első nagysebességű irodai telefaxát. 1977-ben megalkottuk az irodai automatizálásra használt OA rövidítést. A 80-as években tovább folytattuk a technológiai fejlesztéseket, tevékenységünket számítógép és szövegfeldolgozó termékcsaládok, valamint optikai archiváló rendszerek és lézernyomtatók bevezetésével kiterjesztettük az irodai termelékenység támogatására is.

1985

1987-ben megalkottuk az első irodai digitális multifunkcionális nyomtatót, az IMAGIO 320-at. 1996-ban az imagio MF200, egy kompakt és nagyon költséghatékony másoló bemutatásával hozzájárultunk a digitális típusok népszerűsítéséhez. Hálózatba kapcsolható és színes megoldásokat is kidolgoztunk, a Ricoh Asia Industry (Shenzhen) Ltd. megalapításával átalakítottuk a tengerentúli gyártás szerkezetét. 1995-ben a Savin Corporation és a Gestetner Holdings PLC megvásárlásával tovább bővítettük nemzetközi értékesítési hálózatunkat. A Ricoh soha nem áll meg egy helyben.

2000

A környezeti és társadalmi felelősségvállalást egyaránt szem előtt tartva 2002-ben mi voltunk a második japán vállalat, amely részt vett az ENSZ Global Compact kezdeményezésében. 2003-ban a fenntartható fejlődés terén mutatott nemzetközi vállalati erőfeszítéseinket a World Environment Center aranyérmével jutalmazták, ezzel mi voltunk az első ázsiai vállalat, amelyik megkapta ezt az elismerést.

A tengerentúli kereskedelmi hálózatunk megerősítése, valamint a támogatási és megoldási területek erősítése érdekében a következő felvásárlásokat hajtottuk végre: az NRG Group az Egyesült Királyságban 1996-ban; a Lanier 2001-ben és a Savin a következő évben; a Hitachi és az IBM nyomtatóágazata 2004-ben; a Danka Business Systems európai részlege 2006-ban; a globális értékesítési struktúra támogatása érdekében megvásároltuk az IKON Office Solutions, Inc.-t 2008-ban; 2010-ben az InfoPrint Solutions teljesen a Ricoh tulajdonába került.

x
GINOP