Fordítsa meg a készülékét a weboldal használatához.

Fordítsa meg a készülékét a weboldal használatához.

Licenszek

Vállalatunk nagy hagsúlyt fektet a Microsoft termékek, licenszek és a kapcsolódó szolgáltatások értékesítésére.

Diana Holding Kft.

Mi tulajdonképpen a szoftver licenc?

A számítógépes programokat szerzői jogi törvény védi, amely kimondja, hogy az ilyen műveket a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos másolni. A szoftver licenc jogosítja fel a vásárlót a szoftver használatára. A vásárló csak a használat jogát birtokolja, és nem magát a szoftvert.

Minden Microsoft szoftverhez tartozik licenc, melyet a felhasználók háromféleképpen vásárolhatnak meg:

  • dobozos szoftver CD-vel együtt;
  • új számítógépre telepített szoftverrel (OEM szoftver);
  • vagy mennyiségi licencként.

A dobozos szoftvert elsősorban otthoni felhasználóknak, egy-egy licencet vásárlóknak kínálja Microsoft. Jogi személyek esetében ajánlott a mennyiségi licenc vásárlása, lévén jóval gazdaságosabb megoldás. OEM licenc csak operációs rendszerek és kliens oldali Office termékek esetében létezik. Olcsósága mellett figyelembe kell venni azt is, hogy használatuk csak a vásárolt számítógépen lehetséges. Annak meghibásodása, elavulása maga után vonja a használati jog megszűnését is. Használati jog illetve költség elosztás szempontjából nézve Microsoft az alábbi mennyiségi licenc konstrukciókat nyújtja:

  • Szoftver használati jogának megvásárlása egy összegben (Open szerződés), majd a vásárló további 2 évig kedvezményeket vehet igényben. A használati jog örökös, azonban csak a megvásárolt verzióra érvényes.
  • Szoftver használati jogának megvásárlása és a díj 3 év alatti kifizetése. Ilyen konstrukciók az Open Value, Open Value – Teljes Vállalat, Select szerződés, Enterprise Agreement és Enterprise Agreement Előfizetés
  • Szoftver használati jogának bérlése és a szerződés lejártakor Ügyfél eldöntheti, hogy megvásárolja a használati jogot, vagy megújítja a szerződést, esetleg megszünteti azt és törli a szoftvereket. Ilyen konstrukció az Open Value Előfizetés (Open Value Subscription – OVS)

A különböző mennyiségi licencek összehasonlító táblázatát itt tekintheti meg.

Licenc típus Mit foglal magába
Open Licenc Minimum 5 licencet vásárlása szükséges. Örökös idejű licenc, amit teljes egészében előre kell kifizetni. A kezdőrendeléssel az Open Licenc szerződés két éves időtartamra megkötésre kerül. Ezen időszak alatt a szerződő fél újabb licencek vásárlásakor igénybe veheti az Open Licence programban járó árkedvezményeket.
Open Value Összességében valamivel drágább mint az előző, de a kifizetés 3 év alatt, évenként történik. A szerződés ideje alatt a Felhasználó jogosult a legújabb verzió használatára is. A szerződés lejárta után Felhasználó vagy meghosszabbítja a szerződést, vagy visszatér az eredeti termék verzió használatára.
Open Value – Teljes Vállalat Egységre bontva olcsóbb mint az Open Value, azonban vállalni kell, hogy minden a vállalat által használt PC-re kiterjesztjük a szerződést.
Open Value – Előfizetés Az Open Value – Teljes Vállalattal megegyező feltételeket kínál kevesebb pénzért. Ennek oka, hogy a szerződés végén Felhasználó nem kap automatikusan örökös használati jogot. Ezt külön meg kell vásárolnia vagy meg kell hosszabbítania újabb 3 évre a szerződést.


További információkért kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a lap alján található űrlap kitöltésével, vagy lépjen kapcsolatba velünk az itt található telefonszámok egyikén.

x
GINOP